Plastična ambalaža i mikrotalasna pećnica

mmm-

Ono što korisnici mikrotalasnih pećnica treba da znaju je to da mikrotalasna pećnica zagreva fluide, odnosno tečnost, pa se tako svaka prazna posuda nakon zagrevanja u mikrotalasnoj pećnici neće ugrejati. Ako se prazna posuda duže zagreva u mikrotalasnoj može doći do blagog zagrevanja.

Kako se sadržaj iz posude zagreva iz razloga što sadrži fluide, toplota će sa sadržaja preći na posudu. Posude koje se lako tope su posude od OPS plastike (koja se najčešće koristi za pakovanje torti i kolača), kao i posude od PET plastike, koja trpi temperaturu do 60°C i koje se najčešće koriste za pakovanje suhomesnatih proizvoda, sireva, salata, kolača i torti, a to su sve prehrambeni proizvodi koje nema potrebe grejati.

Ambalažu za hranu, bilo iz dostave ili iz prodavnice, koju zaista nikada ne treba stavljati u mikrotalasnu jeste ambalaža od stiropora. To su najčešće tacne od stiropora u koje se pakuju šampinjoni, povrće, nezamrznuto i zamrznuto meso, ali i posude od stiropora sa poklopcem namenjene za pakovanje i dostavu gotovih jela, a upravo jedna takva posuda se može videti na ponuđenoj slici.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Main Menu