Biorazgradive kese

csm_plastiktüte-unter-wasser-fische-WW2106662-c-shutterstock-john-cuyos-WWF_5ad9e295bf

Biorazgradive kese mogu da podnesu teret i napravljene su od prirodnih materijala. Od običnih plastičnih kesa su lakše. Lakoću i čvrstinu im omogućava polietilenska folija od koje se proizvode. Ove kese ne ugrožavaju životnu sredinu i poseduju žig koji je zakonom o biorazgradivosti i uređen.

U proizvodnju biorazgradivih kesa koje koristi naša kompanija dodat je aditiv D2W koji običnoj plastici menja svojstva i čini je biorazgradivom. Oko četiri godine je vek trajanja kesa. Ove kese bez štetnih ostataka se razgrađuju 100 puta brže od standardnih. Ti molekuli prilikom razgradnje su dobri za nikroorganizme iz prirode. Voda, humus i ugljen – dioksid su produkti razgradnje.

Za biorazgradive kese postoje dve vrste plastika: na biobazi ili skrobnoj bazi-hidrorazgradive. One se prave od pšenice, kukuruza ili kropmpira. Pod propisanim uslovima moraju se raspasti 90 % za otprilike 180 dana ili manje. Biorazgradive kese sa aditivima – fotorazgradive ili oksorazgradive nastaju tako što se polietilenu obične plastike dodaju aditivi. Reaguju na kiseonik, bakterije i UV zračenje sunca i tada započinje raspadanje. Za raspad im je potrebno od 6 meseci do 2 godine.

3 Comments

  1. Cras id nulla at metus congue auctor. Suspendisse auctor dictum orci quis interdum. Nullam et eleifend metus. Integer in est orci. Duis hendrerit ex metus, vel tempor sem aliquet nec. Donec ornare hend rerit bibendum.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Main Menu